Inspiratie

Autobiografie van een yogi
- Paramhansa Yogananda

 

Eind 2003 las ik voor het eerst Autobiografie van een yogi, de spirituele klassieker van Paramhansa Yogananda. Diep geraakt door wat ik las, ben ik me in zijn leer gaan verdiepen en vond daarin een blijvende bron van inspiratie.

 

Paramhansa Yogananda (1893 - 1952) was de eerste yoga-meester uit India die als opdracht had in het Westen te gaan wonen en lesgeven. In Autobiografie van een yogi, voor het eerst uitgegeven in 1946, beschrijft hij zijn wonderbaarlijke levensverhaal. Het boek zette in het Westen een spirituele revolutie in gang en wakkert die nog elke dag, in elke nieuwe generatie aan. Met al zijn diepgang, inspiratie en wijsheid, zit het ook vol zachte humor, levendige verhalen en praktisch gezond verstand.

 

In 2010 ben ik begonnen aan een nieuwe vertaling van de oorspronkelijke versie van dit meesterwerk. Nu, veertien jaar later, is het dan eindelijk zover: de oorspronkelijke versie van Autobiografie van een yogi is sinds lange tijd weer verkrijgbaar in het Nederlands, in een nieuwe, hedendaagse vertaling, uitgegeven door Palaysia Publishers.

 

Ben je op zoek naar een dieper begrip van jezelf en de wereld om je heen? Naar een diepere ervaring van innerlijke vreugde? Lees dan dit boek. Wellicht vind ook jij hierin een blijvende bron van inspiratie, een gids voor het leven.

 

Prijs: € 22,50. Te bestellen via www.innerlijkevreugde.nl.