Balansbehandeling

        0118 - 637018            ko@grotergeheel.nl

Balansbehandeling

Wat is het?De balansbehandeling bestaat uit een speciale beweging met het hoofd, in het verlengde van de wervelkolom, die zorgt voor een patroononderbreking in de hersenen. De hersenen keren hierdoor automatisch terug naar een natuurlijke, kalme en evenwichtige basis, waarin de hersenhelften meer als eenheid functioneren.


De technische term voor dit proces is interhemisferische depolarisatie, of kortweg depolarisatie: het ontladen van de spanning tussen de hersenhelften.


NB: bij de balansbehandeling worden geen wervels gemanipuleerd!


Hoe lang duurt een sessie?De eerste sessie duurt gemiddeld ongeveer drie kwartier, vervolgsessies ongeveer twintig minuten.


Om meteen een goede basis te leggen en zo snel mogelijk resultaat te kunnen boeken, wordt om te beginnen twee of drie sessies per week aangeraden.


Zodra het lichaam de balans blijft vasthouden, kan de frequentie worden afgebouwd tot bijvoorbeeld eens per maand of nog minder. Dit gaat altijd in overleg en hangt ook samen met het verloop van eventuele klachten.


Wat kost het?Per sessie: € 30,00

Set van vijf: € 100,00


Contante betaling.


Hoe werkt het?Na de patroononderbreking in de hersenen vindt er een innerlijke controle plaats: zit alles nog op zijn plek en werkt alles nog naar behoren? Hierbij komt vanzelf aan het licht waar aandacht nodig is en met welke prioriteit.


De kracht hiervan is dat het zelfherstellend vermogen de ruimte krijgt om - voor zover mogelijk - te doen wat nodig is, op haar eigen manier en in haar eigen tempo.


Daarnaast biedt het een kans om een duidelijk contrast te ervaren van een verbeterde balans, van meer eenheid in lichaam en geest, op een manier die direct voelbaar en meetbaar is. Dit is behulpzaam bij de bewustwording.


Spanning en onbalans zijn vaak al zolang de norm, dat het nauwelijks voor te stellen is dat het nog anders kan!


ToepassingenDe balansbehandeling werkt niet symptoomgericht en er zijn ook geen contra-indicaties bekend. Daardoor kan het proces worden toegepast bij de meest uiteenlopende klachten.


Er zijn echter ook goede resultaten mogelijk bij revalidatie na een ongeluk of operatie, het begeleiden van kinderen met leerproblemen, het trainen van atleten, en ter ondersteuning bij de zwangerschap.


ErvaringenDe balansbehandeling brengt je dichter bij jezelf, naar een innerlijke basis van meer eenheid. Hoe iemand dit ervaart, is echter per persoon verschillend.


Via onderstaande knop kun je uitgebreide ervaringen lezen, te downloaden als PDF-bestand.


Correctie en herstelAls je uit balans bent, heb je voortdurend teveel spanning in je lijf en wordt je denken en handelen gekleurd door de innerlijke conflicten die aan die spanning ten grondslag liggen. Je bent niet echt jezelf. Je overleeft meer dan dat je leeft, problemen stapelen zich op en al gauw kom je in een neerwaartse spiraal terecht.


Met de balansbehandeling kan dit patroon doorbroken worden, met direct waarneembare en vaak indrukwekkende resultaten, maar dat is pas het begin van de weg naar herstel. Balans moet de nieuwe norm worden en de opgestapelde problemen, vaak ten gevolge van jarenlange onbalans, moeten worden opgeruimd.


De persoonlijke ervaring en specifieke uitwerking van de balansbehandeling is voor iedereen anders, maar het is te verwachten dat er ook af en toe periodes zullen zijn waarin je lichamelijk en/of geestelijk door een correctieproces heengaat. Hierbij kunnen bestaande klachten soms eerst verergeren voordat er verbetering optreedt, of er ontstaan tijdelijk nieuwe symptomen, maar het gebeurt ook vaak dat oude klachten en symptomen even opnieuw en in omgekeerde volgorde de revue passeren als ze nog niet volledig zijn geheeld. Het behandeltraject wordt in overleg steeds zo goed mogelijk hierop afgestemd.


Neem contact op


Westmede 41

4337 AK Middelburg

0118 - 637018

KvK: 20135830

BTW: NL1494.25.168.B01


© 2019 - GroterGeheel